ιΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Η iστιοπλοΐα είναι αθλητισμός αλλά και διασκέδαση. Το άθλημα είναι συναρπαστικό, προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις σε όλους ανεξάρτητα ηλικίας και σωματικής διάπλασης. Συνδυάζει τη γοητεία της θάλασσας με τις ικανότητες των αθλητών, αναπτύσσει την πρωτοβουλία, δημιουργεί αυτοπεποίθηση, σεβασμό και γνώση των φυσικών φαινομένων. Η διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στις μέρες μας είναι μεγάλη και γι’ αυτό έχουν φτιαχτεί πολλές κατηγορίες σκαφών.

Optimist

Laser

420

J24

Bahia

Ανοιχτή θάλασσα

• Ιστιοσανίδα

Είναι ένα από τα βασικά αθλήματα του ναυταθλητισμού και περιλαμβάνεται στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διακρίνεται σε ιστιοπλοΐα τριγώνου και ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης.

Στο ιστιοπλοϊκό τμήμα του ΝΟΠ λειτουργούν όλο τον χρόνο τα εξής τμήματα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

Στα 22 χρόνια λειτουργίας του ΝΟΠ είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του με συμμετοχές σε διασυλλογικούς, περιφερειακούς, πανελλήνιους, βαλκανικούς, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες.

Ο ΝΟΠ έχει αναδείξει αθλητές που έχουν διακριθεί Σήμερα στο τμήμα αυτό ασκούνται συστηματικά και συμμετέχουν σε αγώνες συνολικά 50 αθλητές στα σκάφη Optimist, Laser και 420.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Από το 1998 στο ΝΟΠ λειτουργεί Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης για άτομα ηλικίας από 18 ετών και άνω και πάνω από 250 κυβερνήτες έχουν αποφοιτήσει και έχουν πτυχίο (δίπλωμα) διακυβέρνησης ιστιοφόρου σκάφους.

Για όσους αποζητούν αυτόν τον ανεπανάληπτο συνδυασμό αθλητισμού και διασκέδασης και την ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ λειτουργούν στο τμήμα αυτό τα παρακάτω τμήματα:

ΑΡΧΑΡΙΟΙ

ΠΡΟΧΩΡΗΜΈΝΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΗ

J24

Χρήσιμες πληροφορίες για την έκδοση αθλητικού δελτίου: