Ιστορικό Ομίλου

Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα, έτσι που να γυαλίζουν μέσα της όλα τα δελφίνια, κι η ερημιά πολλή που να χωρά ο θεός...

— Οδυσσέας Ελύτης, 1919-1996

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου, ιδρύθηκε το 1992 από μία ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα και ιδιαίτερη αγάπη για τη θάλασσα.

Με την ίδια αγάπη και προσήλωση συνεχίζουμε ως σήμερα, συνεπείς στον κύριο σκοπό του Oμίλου που είναι ο παιδαγωγικός του ρόλος στην σχέση με το υγρό στοιχείο και η ταυτόχρονη ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες. Ένας Όμιλος με μεγάλη ιστορία, πια, χάρη στον οποίον η ιστιοπλοΐα και η κολύμβηση γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη και ανάδειξη στο νησί μας.

Σήμερα είναι αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με συμμετοχές σε αγώνες Παγκοσμίων, Πανευρωπαϊκών, Πανελληνίων και Περιφερειακών διοργανώσεων.

Ο Ν.Ο.Π. μέσα από τις ναυταθλητικές δραστηριότητες προωθεί την αγάπη για την θάλασσα και για τον ναυταθλητισμό καθώς και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των νέων. Συντελεί γενικότερα στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας και την ευαισθητοποίηση όλων μας για το φυσικό περιβάλλον.

Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του πάνω από 2000 παιδιά και ενήλικες έμαθαν ιστιοπλοΐα και κολύμβηση από υπεύθυνους εξειδικευμένους εκπαιδευτές και προπονητές. Οι λαμπρές επιτυχίες των αθλητών μας προβάλλουν το νησί μας.

Τιμώντας τους πρωτεργάτες του Oμίλου, μνημονεύουμε τα ονόματα των ιδρυτικών μελών του ΝΟΠ που έχουν υπογράψει το πρώτο καταστατικό του Oμίλου στις 29 Μαρτίου 1992.

Ιδρυτικά μέλη ΝΟΠ

Πρώτος πρόεδρος του ΝΟΠ διετέλεσε ο Βρακάς Δημήτριος (1992-1996), ακολούθησαν οι Γκίκας Δημήτριος (1997-1998), Οικονομόπουλος Ηλίας (1999-2000), Μπίσμπας Αλέξης (2000-2001), Θαλασσινός Γιάννης (2002-2006), Μαθιέλλης Παναγιώτης (2007-2008) και από το 2009 μέχρι σήμερα ο Πώλος Ελευθέριος.

Ο Ν.Ο.Π. μέσα από τις ναυταθλητικές δραστηριότητες προωθεί την αγάπη για την θάλασσα και για τον ναυταθλητισμό καθώς και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των νέων. Συντελεί γενικότερα στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας και την ευαισθητοποίηση όλων μας για το φυσικό περιβάλλον. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του πάνω από 2000 παιδιά και ενήλικες έμαθαν ιστιοπλοΐα και κολύμβηση από υπεύθυνους εξειδικευμένους εκπαιδευτές και προπονητές. Οι λαμπρές επιτυχίες των αθλητών μας προβάλλουν το νησί μας.

Τιμώντας τους πρωτεργάτες του Oμίλου, μνημονεύουμε τα ονόματα των ιδρυτικών μελών του ΝΟΠ που έχουν υπογράψει το πρώτο καταστατικό του Oμίλου στις 29 Μαρτίου 1992.